Gevelstenen

U kunt uw huis onderscheiden en een meerwaarde geven door een gevelsteen aan te brengen, waarin een tekst gebeiteld is, al dan niet in combinatie met een afbeelding of reliëf. Denk hierbij aan een eerste steen, een traditionele 17e of 18e eeuwse gevelsteen, een herinneringsplaquette, een steen die memoreert aan een verbouwing of restauratie of een steen met de naam van het huis.

Ter plaatse werken

De Schreef is volledig toegerust voor het ter plaatse hakken van inscripties. We kunnen het werk bij u thuis uitvoeren. Mocht u bijvoorbeeld in uw gevel nog een stuk hardsteen hebben en wilt u daarin een tekst of huisnummer laten zetten, dan kunnen wij dat voor u doen. Ook bronzen letters horen tot de mogelijkheden. Ter plaatse kunnen wij oude gevelstenen restaureren, schoonmaken, opnieuw in kleur zetten of voorzien van bladgoud of bladzilver. 

 

Gevelsteen

Gevelsteen tbv. renovatie; Belgisch hardsteen, gefrijnde rand.
2005

Sluitsteen

Detail opname sluitsteen.
2005

Stapstenen

Twee stenen uit een reeks van 34 die de weg symboliseren die Abt Emo in 1211 heeft afgelegd naar Rome. In opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken, te vinden bij de kerk van Wittewierum. Materiaal: Rode Weser Zandsteen. Ontwerp: 212 Fahrenheit.
2013

Meer voorbeelden vindt u in het Archief

aan het werk